Azərbaycanda istifadə etdiyim rəqəmsal xidmətlərin həm rahat, həm də stabil işləməsini istəyirəm, buna görə platforma seçərkən bir neçə texniki detalı müqayisə edirəm. Səhifələrin yüklənmə sürəti, müxtəlif brauzerlərdə düzgün işləmə, mobil ekrana uyğunlaşma və hesab bölməsinin gecikmədən açılması gündəlik istifadə üçün vacibdir. Saytı real istifadə şəraitində yoxlayarkən hansı funksiyaları sınaqdan keçirmək və hansı problemləri ciddi xəbərdarlıq əlaməti kimi qəbul etmək lazımdır?
11 Views

Şəhərdən kənarda olanda internetdən istifadə ilə bağlı bir şey daha yaxşı hiss olunur: saytın nə qədər rahat qurulduğu. Evdə sürətli internet olduğu üçün bəzi problemlər ümumiyyətlə görünmür, amma səfərdə bağlantı bir qədər zəif olanda ağır səhifələr dərhal özünü göstərir. Bir neçə gün əvvəl Qəbələdə olduğum vaxt axşam telefonda müxtəlif rəqəmsal platformalara baxırdım. Bir neçə səhifə çox gec açıldı və onları bağladım. Sonra Azərbaycan istifadəçiləri üçün nəzərdə tutulmuş səhifəsinə keçdim. Mobil görünüşü və səhifələr arasında keçidi yoxladım. Ümumilikdə istifadə mənə rahat gəldi, xüsusilə də əsas bölmələr arasında keçid etmək üçün əlavə axtarış lazım olmadı. Məncə, yaxşı platformanın üstünlüyü məhz belə vaxtlarda bilinir. Hər şey ideal internet bağlantısına hesablanmamalıdır. Təbii ki, bu, yalnız mənim həmin günkü təcrübəmdir və başqa istifadəçidə vəziyyət fərqli ola bilər. Amma mən özüm üçün səhifəni yadda saxladım. Azərbaycan dilində təqdim olunan məlumatların olması da yerli istifadəçilər üçün yaxşı detal sayılır. Dostlar arasında yeni platforma haqqında söhbət düşəndə mən artıq bunu da nümunə kimi göstərə bilərəm. Ən yaxşısı isə hər kəsin öz telefonundan açıb bir neçə dəqiqə yoxlamasıdır.